Toplotne črpalke zrak/voda

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM z vgrajenim bojlerjem

  Akcijski letakPovpraševanje

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM z vgrajenim električnim grelcem in 190 l bojlerjem 

Dokazana kakovost – izkoristki toplotne črpalke Compress 6000 so med najvišjimi na slovenskem trgu 

Neodvisni testi toplotnih črpalk Bosch Compress 6000 so potrdili, da so te črpalke ene od najučinkovitejših, kar jih ponuja slovenski trg, saj dosegajo izredno visoke sezonske izkoristke (SCOP do 203 %). Toplotna črpalka Compress 6000 namreč še vedno dosega temperaturo predtoka 55 ⁰C tudi pri zunanji temperaturi –13 ⁰C brez vklopa elektro grelcev. Tako bo vaš dom z nizkimi stroški vedno prijetno topel. Hkrati vam pomagamo poiskati tudi najboljšo rešitev za vaš ogrevalni sistem, ki bo za vas enostavna, zanesljiva, varčna, sodobna in po vaših željah.

Na osnovi izkušenj, ki jih imamo na področju ogrevalne tehnike že več kot 30 let in preverjene kakovosti ogrevalnih naprav Bosch vam z nakupom le-teh garantiramo zadovoljstvo. Škoda bi bilo, da ne bi imeli toplotne črpalke, ki ima tako izjemne rezultate in brezhibno deluje tudi v ekstremnih vremenskih pogojih.


Image title

Najboljša trajnostna tehnologija oz. najboljši izdelek na londonskem dogodku Build It Awards (Anglija, 15)

Image title

Najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih modelov toplotnih črpalk (Danska, 14)


Zaupajte podjetju, ki ima več kot 280 let izkušenj z ogrevalno tehniko! 

Inovacije skupine Bosch Termotehnology določajo trende na področju ogrevanja že več kot 280 let. Koncern Bosch nameni vsako leto za razvoj in raziskave ogrevalnih sistemov okoli 86 milijonov EUR. Vsi vgrajeni deli pa so narejeni po strogih Bosch standardih. Zato vam lahko zagotavljamo kakovostne, varčne in zanesljive ogrevalne naprave. 

Katere so ugodnosti, ki jih še pridobite? 

 • Brezplačen zagon v vrednosti 200 EUR (v ceni ni vključeno elektro kabliranje). 

 • Izkoristite lahko nepovratna sredstva Eko sklada, tudi do 50 % investicije. 

 • Garancija do 5 let (o podaljšanju si lahko preberete tukaj »več«). 

 • Najtežje odločitve lahko prepustite usposobljenim strokovnjakom (razvejana servisno-montažerska mreža z več kot 150 poslovnimi partnerji po vsej Sloveniji). 


Energijski razred

Image title

EPR Compress 6000 AWM 5

EPR Compress 6000 AWM 7

EPR Compress 6000 AWM 9

EPR Compress 6000 AWM 13

EPR Compress 6000 AWM 17

Varčne pri porabi električne energije.
Izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke – visok izkoristek (COP A7/W35 - 4,99)
Najboljša trajnostna tehnologija oz. najboljši izdelek na londonskem dogodku Build It Awards, 25 september 2015 v Angliji.
Najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih modelov toplotnih črpalk, 1 avgust 2014 na Danskem.
Ustrezajo vsem predpisom za povrnitev nepovratnih sredstev.
Toplotno črpalko lahko nadzirate in upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, praktično vedno in povsod.
Ob nakupu imate zagotovljen brezplačen zagon (brez elektro kabliranja).
Ker smo prepričani o posebni kakovosti naših sistemskih rešitvah, vam dajemo do 5 let garancije na pakete Bosch. Pogoje za garancijo si lahko preberete tukaj »več o garancijskih pogojih«.
Modulirano delovanje (inverterska tehnologija) vam zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam ogrevalnega sistema, varčno delovanje in večje udobje (prednosti: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …).


Krivulje toplotne moči toplotne črpalke Compress 6000 AW 9


Bosch toplotna črpalka Compress 6000 AWM zrak / voda, z vgrajenim elektro grelcem in 190 l bojlerjem

 • Tip: Bosch toplotna črpalka zrak/voda Compress 6000 AWM

 • Toplotna črpalka ustreza za ogrevanje enostanovanjske in manjše večstanovanjske hiše, tako za novogradnjo kot za prenovo obstoječih objektov

 • ima vgrajen 190 l bojler za pripravo tople sanitarne vode, ki je iz nerjavečega jekla

 • Deluje monovalentno: toplotna črpalka toploto za ogrevanje proizvaja sama. V primeru, kadar iz zraka ni dovolj energije, vklopi elektro grelec, vgrajen v notranji enoti. Elektro grelec se vklaplja postopoma 2/4/6/9 kW

 • Toplotna črpalka Compress 6000 AWM je sestavljena iz zunanje enote (oznaka Compress 6000 AW) in notranje enote (oznaka AWM)

 • Nazivne moči toplotne črpalke AWM: 5kW, 7kW, 9kW, 13kW in 17kW

 • Enostavno upravljanje omogoča integriran regulator HPC 400, ki vas vodi po logično oblikovanih menijih in zagotavlja nastavljanje različnih parametrov po vaših željah, brez potratnega listanja po uporabniškem meniju

 • Toplotna črpalka je reverzibilna – primerna tako za ogrevanje kot hlajenje

 • Toplotna črpalka AWM je izredno energijsko učinkovita, izkoristek znaša: COP do 4,99 (pri A 7°C/W35°C), sezonski izkoristek, pa je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203%)

 • Toplotna črpalka je primerna tako za radiatorsko kot talno ogrevanje

 • Toplotna črpalka ogreje vodo do 62°C in ohrani odlično mero učinkovitosti, brez dodatnega vklopa elektro grelca (55°C zagotavlja še pri zunanji temperaturi -13°C)

 • Toplotna črpalka deluje modulirano (inverterska tehnologija) in se nenehno prilagaja potrebam vašega ogrevalnega sistema. Prednosti modulacije so: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …)

 • Toplotna črpalka je serijsko opremljena z IP vmesnikom. Za enostaven priklop na internet potrebujete samo pametni telefon ali tablični računalnik, ter Bosch aplikacijo EasyRemote

 • Toplotna črpalka deluje do -20°C, v primeru kadar temperature padejo še nižje se vklopi elektro grelec

 • Zaradi kompaktne oblike in notranje strukture, ki je narejena iz posebne pene - polipropilena, je toplotna črpalka izredno tiha, celo tišja od sodobnega pomivalnega stroja

 • Kompaktna izvedba in vgrajene varčne komponente v toplotni črpalki zagotavljajo optimalno delovanje, dolgo življenjsko dobo in cenejše ogrevanje

 • Kadar imate prostorsko stisko so majhne dimenzije toplotne črpalke prava rešitev za vaš dom

Kaj je dobro vedeti pri postavitvi zunanje enote toplotne črpalke?

 • Toplotna črpalka mora biti postavljena na ravno in stabilno površino (višina podstavka cca. 15cm od tal, npr. betonski podstavek) 

 • Toplotno črpalko je potrebno zasidrati tako, da se ne more prevrniti.

 • Toplotne črpalke ne postavljajte blizu prostorov, ki so občutljivi na hrup (npr. spalnica).

 • Toplotne črpalke ne postavljajte na mesto, ki je s treh strani obdano s steno.

 • Toplotno črpalko postavite tako, da je zagotovljen zadosten pretok zraka skozi uparjalnik.

 • Toplotna črpalka mora stati tako, da ne pride do cirkulacije hladnega zraka.

 • Toplotne črpalke ne postavljajte v isti smeri, kot najpogosteje piha veter, saj veter vpliva na obrate ventilatorja.

 • Kondenzat je potrebno speljati v pred zmrzaljo zaščiten odtok. Odtok mora imeti zadosten padec, da v cevi ne ostaja stoječa voda.

 • Toplotno črpalko postavite tako, da nanjo ne pada ali kaplja sneg ali dež s strehe. Če se snegu in dežju ni moč izogniti, je potrebno namestiti zaščitno streho.

 • Pri postavitvi toplotne črpalke bodite pozorni na minimalne odmike od zidov, teras itd…(glejte sliko spodaj)

Minimalni odmiki za postavitev zunanje enote Compress 6000 AW: 

Zunanja enota toplotne črpalke AW: .

Minimalni odmik od toplotne črpalke - okolje (mm)


Minimalni odmiki notranje enote AWM

Minimalni odmiki notranje enote AWM


Toplotna črpalka Compress 6000, je tišja od sodobnega pomivalnega stroja

Kompaktna oblika in notranja struktura zunanje enote toplotne črpalke je narejena iz posebnega materiala EPP (posebna pena iz poliuretana, ki je primerna za reciklažo), zato je tudi izredno tiha (stopnja zvočnega tlaka pri razdalji 1 m: 40 dbARaven zvočne moči po EN 12102 (40 % A7/W35)). Z možnostjo vklopa »tihi način« v integriranem regulatorju, pa toplotni črpalki še dodatno znižate hrup za 3 dbA in tako postane tišja od sodobnega pomivalnega stroja.

Inovacije in patenti, ki toplotno črpalko Compress 6000 AWM uvrščajo med najboljše

Inverter ni edini razlog za visoko učinkovitost toplotne črpalke Compress 6000, temveč k temu pripomorejo tudi druge inovacije in patenti, ki jih je Bosch razvil in zaščitil. Gre za zelo učinkovite samodejne funkcije odtaljevanja in nadzor hitrosti ventilatorja, poskrbljeno je tudi za visoko zanesljivost delovanja pod ekstremnimi pogoji, tiho delovanje zaradi preklapljanja tople vode in dodatne prihranke električne energije zaradi preprečevanja vodnega udara. Vse to ima svoje mesto v toplotni črpalki, zato toplotna črpalka zagotavlja odlično in zanesljivo delovanje skozi celo leto.

Neverjetna učinkovitost in edinstvene značilnosti

Toplotna črpalka Compress 6000 se je v celoti na novo razvila. Tako so se brezkompromisno povezale najbolj energetsko učinkovite komponente s pametno elektroniko, ki so trenutno na voljo. S tem toplotna črpalka Compress 6000 dosega neverjetno raven učinkovitosti delovanja, kar za vas pomeni najboljšo možno rešitev za vaš ogrevalni sistem (majhen hrup, varčno in zanesljivo delovanje, ter dolgo življenjsko dobo).

Enostavno upravljanje toplotne črpalke, s pomočjo tablice ali pametnega telefona

Toplotno črpalko Compress 6000 lahko upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, saj je opremljena z vgrajenim IP vmesnikom. Potrebujete le pametni telefon in Boschevo aplikacijo EasyRemote.

Enostavno upravljanje toplotne črpalke, s pomočjo tablice ali pametnega telefona

Nepogrešljiva, če se želite varčno in zanesljivo ogrevati

Bosch toplotna črpalka Compress 6000 AWM vam ponuja vse kar potrebujete za prijetno toploto in udobje v vašem domu. Švedska kakovost s številnimi inovacijami in novimi patenti, vam zagotavlja neverjetno raven učinkovitosti delovanja, enostavno upravljanje in dolgo življenjsko dobo. Je najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih toplotnih črpalk (preizkušena v danskem tehnološkem inštitutu, po standardu EN14825).

Toplotna črpalka Compress 6000 AWM je primerna za ogrevanje bivalnih prostorov in tudi pripravo sanitarne vode. Ustreza za ogrevanje enostanovanjske kot tudi manjše večstanovanjske hiše, za novogradnjo, kot tudi sanacijo obstoječega sistema. Toplota črpalka prevzame osnovno funkcijo ogrevanja, kadar pa iz zraka ni dovolj toplote, se dodatno vklopi elektro grelec.

Toplotna črpalka je kompaktne izvedbe v kateri so vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente, ki so medsebojno popolnoma usklajene. To je odraz optimalnega delovanja, nizkih stroškov obratovanja, ter visokih trenutnih (COP do 4,99) in sezonskih izkoristkov (SCOP do 203%), ki so med najvišjimi na slovenskem trgu.

Prikaz montaže toplotne črpalke

Zunanja enota toplotne črpalke Compress 6000 AW, notranja enota AWM z dodatnim električnim grelnikom in vgrajenim 190l bojlerjem

Zunanja enota toplotne črpalke Compress 6000 AW, notranja enota AWM z dodatnim električnim grelnikom in vgrajenim 190l bojlerjem


Regulacija toplotne črpalke AWM:

Regulator HPC 4000


Vgrajen regulator HPC 400 z osvetljenim LCD zaslonom vas z enostavnim besedilom vodi po logično oblikovanem meniju, v katerem se boste z lahkoto znašli, brez časovno potratnega listanja po uporabniškem priročniku.

 

Funkcije in značilnosti:

 • regulacija v odvisnosti od zunanje temperature

 • regulacija do 4 ogrevalnih / hladilnih krogov (krmiljenje enega direktnega ogrevalnega kroga in priprave sanitarne vode je v osnovni regulaciji), za 2-4 ogrevalne / hladilne kroge so moduli doplačilo

 • v regulatorju lahko shranite svoje najpomembnejše nastavitve

 • obsežen meni diagnostike

 • prikaz kod napak in motenj v delovanju

 • regulacija za solarni sistem (moduli so doplačilo)

 • časovni programi za ogrevanje ali optimiziran način delovanja

 • program za čas počitnic s prikazom datuma

 • termična dezinfekcija

 • sušenje estrihov sistema talnega ogrevanja

 • možnost priključitve sobne enote

 • 2-žična BUS-tehnologija

 • daljinsko upravljanje preko IP vmesnika Boschhome

 

V primeru izpada električne energije se lastne nastavitve ne bodo izgubile. Po ponovni vključitvi je potrebno na novo nastaviti le čas in datum.

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 13/17

Image title

Image title

Dimenzije notranje enote AWM

Dimenzije notranje enote AWM

Razdalje: pogled od zgoraj

Zunanja enota Compress 6000 AW 5/7/9

Zunanja enota Compress 6000 AW 5/7/9

Zunanja enota Compress 6000 AW 13/17

Zunanja enota Compress 6000 AW 13/17


Notranja enota AWM 5/7/9

Notranja enota AWM 5/7/9

Investirajte v to, kar je dokazano!

Investirajte v preverjeno kakovost, znanje in izkušnje, ki smo jih vedno pripravljeni deliti z vami. Tako bo vaša odločitev o izbiri najbolj primernega ogrevalnega sistema najboljša in lažja.

Prava odločitev vedno šteje, zato stopite v stik z nami: