Toplotne črpalke zrak/voda

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWMS

  Akcijski letakPovpraševanje

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWMS z vgrajenim električnim grelcem in 184 l solarnim bojlerjem 

Zakaj tisti, ki se na ogrevanje spoznajo izberejo toplotno črpalko Bosch Compress 6000, in ne kaj drugega?Zato, ker je to ena od najučinkovitejših toplotnih črpalk na slovenskem trgu z izredno visokimi izkoristki in zanesljivim delovanjem. In imamo jasen cilj. Želimo vam pomagati poiskati najboljšo rešitev za vaš ogrevalni sistem, ki bo za vas enostavna, zanesljiva, varčna, sodobna in po vaših željah. Na osnovi izkušenj, ki jih imamo na področju ogrevalne tehnike že več kot 25 let, in preverjene kakovosti ogrevalnih naprav Bosch vam z nakupom le-teh garantiramo zadovoljstvo. 

Dokazana kakovost – izkoristki toplotne črpalke Compress 6000 so med najvišjimi na slovenskem trgu 

Neodvisni testi toplotnih črpalk Bosch Compress 6000 so potrdili, da so te črpalke ene od najučinkovitejših, kar jih ponuja slovenski trg, saj dosegajo izredno visoke sezonske izkoristke (SCOP do 203 %). Toplotna črpalka Compress 6000 namreč še vedno dosega temperaturo predtoka 55 ⁰C tudi pri zunanji temperaturi –13 ⁰C brez vklopa elektro grelcev. Tako bo vaš dom z nizkimi stroški vedno prijetno topel. Škoda bi bilo, da ne bi imeli toplotne črpalke, ki ima tako izjemne rezultate in brezhibno deluje tudi v ekstremnih vremenskih pogojih.


Image title

Najboljša trajnostna tehnologija oz. najboljši izdelek na londonskem dogodku Build It Awards

Image title

Najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih modelov toplotnih črpalk


Zaupajte podjetju, ki ima več kot 280 let izkušenj z ogrevalno tehniko! 

Inovacije skupine Bosch Termotehnology določajo trende na področju ogrevanja že več kot 280 let. Koncern Bosch nameni vsako leto za razvoj in raziskave ogrevalnih sistemov okoli 86 milijonov EUR. Vsi vgrajeni deli pa so narejeni po strogih Bosch standardih. Zato vam lahko zagotavljamo kakovostne, varčne in zanesljive ogrevalne naprave. 

Katere so ugodnosti, ki jih še pridobite? 

 • Brezplačna dostava na dom v 3-5 delovnih dneh od prejetja naročila (če je oprema na zalogi). 

 • Brezplačen zagon v vrednosti 200 EUR (v ceni ni vključeno elektro kabliranje). 

 • Izkoristite lahko nepovratna sredstva Eko sklada, tudi do 50 % investicije. 

 • Garancija do 5 let (o podaljšanju si lahko preberete tukaj »več«). 

 • Najtežje odločitve lahko prepustite usposobljenim strokovnjakom (razvejana servisno-montažerska mreža z več kot 150 poslovnimi partnerji po vsej Sloveniji).


Energijski razred

Image title

Varčne pri porabi električne energije.
Izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke – visok izkoristek (COP A7/W35 - 4,99)
Najboljša trajnostna tehnologija oz. najboljši izdelek na londonskem dogodku Build It Awards, 25 september 2015 v Angliji.
Najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih modelov toplotnih črpalk, 1 avgust 2014 na Danskem.
Ustrezajo vsem predpisom za povrnitev nepovratnih sredstev.
Toplotno črpalko lahko nadzirate in upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika, praktično vedno in povsod.
Ob nakupu imate zagotovljen brezplačen zagon (brez elektro kabliranja).
Ker smo prepričani o posebni kakovosti naših sistemskih rešitvah, vam dajemo do 5 let garancije na pakete Bosch. Pogoje za garancijo si lahko preberete tukaj »več o garancijskih pogojih«.
Modulirano delovanje (inverterska tehnologija) vam zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam ogrevalnega sistema, varčno delovanje in večje udobje (prednosti: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …).


Krivulje toplotne moči toplotne črpalke Compress 6000 AW 9


Bosch toplotna črpalka Compress 6000 AWMS – monovalentno delovanje, vgrajen 9kW elektro grelec, 184l bojler ter toplotni izmenjevalnik za drugi vir (solar)

 • Tip: Bosch toplotna črpalka zrak/voda Compress 6000 AWMS

 • ustreza za ogrevanje enostanovanjske in manjše večstanovanjske hiše, tako za novogradnje kot za prenovo obstoječih objektov

 • ima vgrajen 184 l bojler za pripravo tople sanitarne vode, ki je iz nerjavečega jeklain solarni toplotni izmenjevalnik za priključitev sončnih kolektorjev

 • monovalentno delovanje: za ogrevanje toploto proizvaja toplotna črpalka. V primeru, kadar iz zraka ni dovolj energije, pa se po potrebi vklopi še elektro grelec, ki je vgrajen v notranji enoti. Elektro grelec se vklaplja postopoma 2/4/6/9kW

 • toplotna črpalka Compress 6000 AWMS je sestavljena iz zunanje enote (oznaka Compress 6000 AW) in notranje enote (oznaka AWMS)

 • moči: 5kW, 7kW, 9kW, 13kW in 17kW

 • veliko fleksibilnost in enostavno uporabo vam omogoča integriran regulator HPC 400, ki vas vodi po logično oblikovanih menijih in zagotavlja nastavljanje različnih parametrov po vaših željah

 • toplotna črpalka je reverzibilna – primerna tako za ogrevanje kot hlajenje

 • izredno energijsko učinkovita (COP do 4,99 (A 7°C/W35°C), sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203%)

 • toplotna črpalka je primerna tako za radiatorsko kot talno ogrevanje

 • vodo ogreje do 62°C in ohrani odlično mero učinkovitosti, brez vklopa elektro grelca (55°C zagotavlja še tudi pri zunanji temperaturi -13°C)

 • toplotna črpalka ima invertersko tehnologijo (deluje modulirano) in zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam vašega ogrevalnega sistema, varčno delovanje in popolno udobje (prednosti modulacije: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …)

 • je serijsko opremljena z IP vmesnikom, za enostaven priklop na internet, potrebujete samo pametni telefon ali tablični računalnik in Bosch aplikacijo EasyRemote

 • toplotna črpalka deluje do -20°C, v primeru kadar temperature padejo še nižje se vklopi elektro grelec

 • zaradi kompaktne oblike nove notranje strukture, ki je narejena iz posebne pene iz polipropilena, je toplotna črpalka izredno tiha, celo tišja od sodobnega pomivalnega stroja

 • kompaktna izvedba in vgrajene varčne komponente vam zagotavljajo optimalno delovanje, dolgo življenjsko dobo in cenejše ogrevanje

 • kadar imate prostorsko stisko so majhne dimenzije toplotne črpalke prava rešitev za vaš dom


Nepogrešljiva celota

Bosch vam ponuja vse kar potrebujete za prijetno toploto in udobje v vašem domu. Švedska kakovost s številnimi inovacijami in novimi patenti, vam zagotavlja neverjetno raven učinkovitosti delovanja, enostavno upravljanje in dolgo življenjsko dobo. Je najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih toplotnih črpalk (preizkušena v danskem tehnološkem inštitutu, po standardu EN14825).

Toplotna črpalka Compress 6000 AWMS je primerna za ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo sanitarne vode. Ima vgrajen 184l bojler, ki je iz nerjavečega jekla in toplotni izmenjevalnik za priključitev sončnih kolektorjev. Ustreza za ogrevanje enostanovanjske kot tudi manjše večstanovanjske hiše za novogradnjo kot tudi sanacijo obstoječega sistema. Toplota črpalka prevzema osnovno funkcijo ogrevanja, kadar pa iz zraka ni dovolj toplote, se po potrebi vklopi elektro grelec. 

Toplotna črpalka je kompaktne izvedbe v kateri so vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente, ki so medsebojno popolnoma usklajene. Tako je zagotovljeno optimalno delovanje, nizki stroški montaže in obratovanja.

Zunanja enota toplotne črpalke Compress 6000 AW, notranja enota AWMS z dodatnim električnim grelnikom in vgrajenim 184l bojlerjem ter solarnim izmenjevalnikom


Zunanja enota toplotne črpalke Compress 6000 AW, notranja enota AWMS z dodatnim električnim grelnikom in vgrajenim 184l bojlerjem ter solarnim izmenjevalnikom


Regulacija:

Regulator HPC 4000

Z integriranim regulatorjem HPC 400 je uporaba zelo enostavna. Osvetljen LCD zaslon vas bo z enostavnim besedilom vodil po logično oblikovanem meniju, kjer se boste z lahkoto znašli, brez časovno potratnega listanja po uporabniškem priročniku.


Funkcije in značilnosti:

 • regulacija v odvisnosti od zunanje temperature

 • regulacija do 4 ogrevalnih / hladilnih krogov (krmiljenje enega direktnega ogrevalnega kroga in priprave sanitarne vode je v osnovni regulaciji), za 2-4 ogrevalne / hladilne kroge so moduli doplačilo

 • prost programabilni meni: v meniju lahko shranite svoje najpomembnejše nastavitve

 • obsežen meni diagnostike

 • prikaz kod napak in motenj v delovanju

 • regulacija za solarni sistem (moduli so doplačilo)

 • časovni programi za ogrevanje ali optimiziran način delovanja

 • program za čas počitnic s prikazom datuma

 • termična dezinfekcija

 • sušenje estrihov sistema talnega ogrevanja

 • možnost priključitve sobne enote

 • 2-žična BUS-tehnologija

 • daljinsko upravljanje preko IP vmesnika Boshhome

V primeru izpada električne energije se lastne nastavitve ne bodo izgubile. Po ponovni vključitvi je potrebno na novo nastaviti le čas in datum.


Minimalni odmiki in zahteve za postavitev zunanje enote Compress 6000 AW: 

 • zunanja enota mora biti dostopna iz vseh strani 

 • toplotno črpalko je potrebno montirati na stabilno, ravno in gladko površino (višina podstavka cca. 15cm od tal, npr. betonski podstavek) 

 • razmik zunanje enote od zidov, hodnika, teras, itd., ne sme biti manjši od minimalnih odmikov (glejte sliko spodaj).

Minimalni odmik od toplotne črpalke - okolje (mm)


Minimalni odmiki notranje enote AWM

Minimalni odmiki notranje enote AWMS


Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 5/7/9

Dimenzije zunanje enote Compress 6000 AW 13/17

Image title

Image title

Dimenzije notranje enote AWM

Dimenzije notranje enote AWM

Razdalje: pogled od zgoraj

Zunanja enota Compress 6000 AW 5/7/9

Zunanja enota Compress 6000 AW 5/7/9

Zunanja enota Compress 6000 AW 13/17

Zunanja enota Compress 6000 AW 13/17


Notranja enota AWMS 5/7/9

Notranja enota AWM 5/7/9

Investirajte v to, kar je dokazano!

Investirajte v preverjeno kakovost, znanje in izkušnje, ki smo jih vedno pripravljeni deliti z vami. Tako bo vaša odločitev o izbiri najbolj primernega ogrevalnega sistema najboljša in lažja.

Prava odločitev vedno šteje, zato stopite v stik z nami: