Kotli na pelete

Kotel na pelete ETA PC

  Akcijski letakPovpraševanje

Majhen kotel, velika moč

Visok le slabih 130 cm, dolg dober meter in globok manj kot 95 cm, pa kljub temu ogreva večje stanovanjske prostore ali manjša podjetja. Kadar želite ogrevati s peleti in imate prostorsko stisko je zagotovo prava izbira kotel na pelete ETA PC. To se posebej pokaže še z velikim razponom moči, saj je kotel na pelete ETA PC dobavljiv od 20 kW do 105 kW.

Vse v enem!

Kotel na pelete ETA PC ima regulacijo za celoten ogrevalni sistem. Ne glede na to ali želite priklopiti sončne celice, običajni sistem za ogrevanje vode ali vmesni zbiralnik z modulom za svežo vodo in ne glede na to ali energijo prenašate z radiatorji, talnim gretjem ali stenskim gretjem, boste lahko obvladovali vse.


Image title

Podatkovni list

Merilna poročila skladna s standardom EN 303-5 so dosegljiva na zahtevo.

 • Enostavno upravljanje preko velikega zaslona na dotik

 • Brezplačen prvi zagon (brez elektro kabliranja)

 • Izredno visoka učinkovitost kotla

 • Upravljanje kotla preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Po želji vam kotel pošilja tudi e-pošto.

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Zagotovljena strokovna podpora od idejne zasnove do izvedbe: razvejana servisno-montažerka mreža po celotni Sloveniji

 • Tip: kotel na pelete ETA PC

 • Nazivna moč: 20kW, 25kW, 32kW, 40kW, 45kW, 50kW, 60kW, 70kW, 80kW, 100kW, 105 kW 

 • Kotel na pelete ETA PC je primeren tako za novogradnje kot tudi sanacijo objektov

 • Kotel na pelete ETA PC deluje popolnoma avtomatizirano (praznjenje posode je potrebo le nekajkrat na leto)

 • Vgrajena patentirana sesalna turbina za sesanje pelet iz zunanjega zalogovnika v vmesni zalogovnik

 • Protipožarna zaščita (kanal celičnega kolesa) za popolno varnost pred povratnim ognjem

 • Upravljanje kotla na pelete ETA PC je preko enostavnega velikega zaslona na dotik, lahko tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika

 • Kotel obratuje neodvisno od zraka iz prostora (samo 20-32 kW) , zato ga lahko vgradite znotraj območja z nadzorovanim zračenjem prostorov

 • Izredno tiho delovanje kotla

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Možna dogradnja toplotnega izmenjevalnika, za še učinkovitejše delovanje


Samodejno in zanesljivo delovanje

Kotel na pelete ETA PC je skoraj popolnoma avtomatiziran, saj se samodejno čisti natančno takrat, ko je to potrebno in ne po vnaprej določenih intervalih. Vse obloge in stranski produkti zgorevanja se iz zgorevalne komore, toplotnega izmenjevalnika, čistijo popolnoma avtomatsko, zato v kotel praktično nimate nobenih posegov. Ker je zgorevanje zelo učinkovito, je tudi pepela relativno malo, hkrati pa se ta v zabojniku še stisne, zato je zabojnik za pepel potrebno le nekajkrat leto izprazniti. Kotel na pelete zagotavlja tudi nizka vrednost izpustov in visok izkoristek med ogrevalno sezono.

Kotel na pelete ETA PC deluje tudi v neodvisnosti od zraka iz prostora (samo kotel 20-32 kW), zato je primeren tudi za vgradnjo v nizko energetske hiše. Primeren je tako rekoč skoraj za vsako hišo, saj ga lahko postavite kamorkoli, v klet ali na podstrešje.


Preprosto upravljanje tudi na daljavo

Kotel na pelete ETA PC enostavno upravljate preko velikega zaslon na dotik. Grafični prikazi na zaslonu vam omogočajo enostavno spreminjanje parametrov in nadzor kotla, praktično od kjerkoli. Ne glede na to kaj bi radi spremenili; zvišali ali znižali temperaturo, znižali režime med dopustom, čase za preklop, boste to lahko storili enostavno brez potrebnega listanja po navodilih. Regulacija na kotlu vam ne omogoča samo krmiljenja kotla, temveč imate pregled tudi nad drugimi komponentami kot so: zalogovnik pelet, priprava tople vode, hranilnik, solarni sistem…    


meinETA brezplačna spletna platforma

Kadar je avtomatika na kotlu povezana s spletom lahko vse nastavitve spreminjate tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Ampak to še ni vse! Z aktivacijo brezplačne aplikacije meinETA, vam ne bo potrebno misliti na nič. meinETA vas brezplačno obvesti po e-pošti, kdaj je potrebno napolniti zalogovnik za pelete, izprazniti zabojnik za pepel, narediti servis... Preko te aplikacije lahko tudi svojemu serviserju omogočite začasen dostop do svojega kotla, kjer se lahko vnaprej pripravi za obisk pri vas ali pa na daljavo odpravi morebitno napako. S tem boste lahko hitreje in ugodneje vzpostavili vnovično delovanje kotla. 


Gori samo v zgorevalni komori in nikjer drugje

Kotel na pelete ETA PC ima patentiran varnostni sistem. Če vam je pomembna varnost, tega zagotovo ne smete spregledati. Kanal celičnega kolesa s popolno varnostjo ščiti pred povratnim ognjem. Peleti se preko transportnega polža prenašajo v celično kolo točno toliko, kolikor jih lahko kolo zajame. Zato se peleti ne morejo zatakniti, zmečkati ali zlomiti, tesnilni robovi pa se ne morejo obrabiti, kar vam zagotavlja popolno varnost pred povratnim ognjem.    

 

Kako skladiščiti pelete?

Zalogovnik za pelete je lahko oddaljen tudi do 20 m ali do višine dveh nadstropij. Če v hiši ni prostora, lahko zalogovnik postavite tudi v pomožni objekt ali zemeljski rezervoar. Edini pogoj je, da je skladišče suho, da peleti niso izpostavljeni vlagi.


Doziranje pelet s transportnim polžem

Image title


Doziranje pelet s sesalnimi sondami

Image title


Doziranje pelet s peletnim krtom

Image title


Doziranje pelet z modularnim sistemom ETAbox

Image title

Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Investirajte v to, kar je dokazano!

Investirajte v preverjeno kakovost, znanje in izkušnje, ki smo jih vedno pripravljeni deliti z vami. Tako bo vaša odločitev o izbiri najbolj primernega ogrevalnega sistema najboljša in lažja.

Prava odločitev vedno šteje, zato stopite v stik z nami: