Kotli na pelete

Kotel na pelete ETA PU

  Akcijski letakPovpraševanje
Sodoben in avtomatiziran sistem ogrevanja s peleti

Ogrevanje s peleti je danes vedno bolj atraktiven način ogrevanja, saj je domač vir energenta vedno pri roki in hkrati tudi cenovno ugoden. Obstaja pa še ena pomembna prednost kotlov na pelete - sistem je lahko popolnoma avtomatiziran, vaš dom pa vedno prijetno topel, če tudi vas ni doma. Prava izbira je kotel na pelete ETA PU, saj razen tega, da morate vsake toliko časa izprazniti posodo za pepel, nimate nobenih posegov v notranjost kotla. Avtomatsko čiščenje zgorevalne komore, samodejno odpepeljevanje in doziranje pelet, ter mnogi drugi vgrajeni patenti, so tako odlike kotla na pelete ETA PU.


Vse v enem!

Kotel na pelete ETA PU ima regulacijo za celoten ogrevalni sistem. Ne glede na to ali želite priklopiti sončne celice, običajni sistem za ogrevanje vode ali vmesni zbiralnik z modulom za svežo vodo in ne glede na to ali energijo prenašate z radiatorji, talnim gretjem ali stenskim gretjem, boste lahko obvladovali vse. Kotel na pelete ETA PU ima tudi program samodejnega polnjenja pelet iz zunanjega zalogovnika v vmesni zalogovnik in tako zagotavlja konstantno ogrevanje vaših bivalnih prostorov.


Image title

Podatkovni list

Merilna poročila skladna s standardom EN 303-5 so dosegljiva na zahtevo.

 • Enostavno upravljanje preko velikega zaslona na dotik

 • Brezplačen prvi zagon (brez elektro kabliranja)

 • Izredno visoka učinkovitost kotla

 • Upravljanje kotla preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Po želji vam kotel pošilja tudi e-pošto.

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Zagotovljena strokovna podpora od idejne zasnove do izvedbe: razvejana servisno-montažerka mreža po celotni Sloveniji

 • Tip: kotel na pelete ETA PU

 • Nazivna moč: 7kW, 11kW in 15kW

 • Kotel na pelete je primeren tako za novogradnje kot tudi sanacijo objektov

 • Kotel na pelete deluje popolnoma avtomatizirano (potrebno le občasno praznjenje posode za pepel)

 • Vgrajena patentirana sesalna turbina za sesanje pelet iz zunanjega zalogovnika v vmesni zalogovnik

 • Prostornina vmesnega zalogovnika 30 kg

 • Protipožarna zaščita (kanal celičnega kolesa) za popolno varnost pred povratnim ognjem

 • Upravljanje kotla na pelete ETA PU je preko enostavnega velikega zaslona na dotik, lahko tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika

 • Kotel obratuje neodvisno od zraka iz prostora, zato ga lahko vgradite znotraj območja z nadzorovanim zračenjem prostorov

 • Vgrajene vse potrebne komponente za brezhibno delovanje: lambda sonda, visoko učinkovite obtočne črpalke z mešalnim ventilom, preklopni ventil za sanitarno vodo, raztezna posoda, avtomatski vžig, ventilator…

 • Možna dogradnja drugega mešalnega ventila

 • Izredno tiho delovanje kotla

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Možna dogradnja toplotnega izmenjevalnika, za še učinkovitejše delovanje

Image title

Image titleVarno, zanesljivo in enostavno za uporabo

Z izbiro novega ogrevalnega kotla boste sprejeli odločitev, ki bo velikega pomena za vaše vsakdanje življenje. Koliko svojega časa boste namenili za vzdrževanje in upravljanje kotla določate sami. Kotel na pelete ETA PU je idealen kotel, kadar želite svoj čas nameniti za svoj hobi in ne za ogrevalni sistem.

Kotel se samodejno čisti in to ne po vnaprej določenih intervalih, temveč natančno takrat, ko je to potrebno. S tem je zagotovljena nizka vrednost izpustov in visok izkoristek med ogrevalno sezono. Zgorevalne komore, vam ne bo potrebno nikoli odpreti, saj samodejno odpepeljevanje skrbi za čisto notranjost kotla. Obloge se redno odstranjujejo tudi s toplotnega izmenjevalnika, brez vaše pomoči. Ker je zgorevanje zelo učinkovito, je pepela relativno malo, hkrati pa se ta v zabojniku še stisne, zato je zabojnik za pepel potrebno le redko izprazniti.

Kotel na pelete ETA PU ima integrirano vse kar je potrebno za najučinkovitejše ogrevanje: visoko učinkovita črpalka, varnostne armature, mešalni in preklopni ventil, raztezna posoda…. Deluje tudi v neodvisnosti od zraka iz prostora, zato je primeren tudi za vgradnjo v nizko energetske hiše. Primeren je tako rekoč skoraj za vsako hišo, saj ga lahko postavite kamorkoli, v klet ali na podstrešje.


Enostavno upravljanje praktično od kjerkoli

Velik zaslon na dotik vam omogoča enostavno spreminjanje parametrov in krmiljenje ter nadzor praktično od kjerkoli, preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Ne glede na to kaj bi radi spremenili; zvišali ali znižali temperaturo, znižali režime med dopustom, čase za preklop… boste to lahko storili enostavno brez potrebnega listanja po navodilih. Regulacija na kotlu vam ne omogoča samo krmiljenja kotla, temveč imate pregled tudi nad drugimi komponentami kot so: zalogovnik pelet, priprava tople vode, hranilnik, solarni sistem…    

Z aktivacijo brezplačne aplikacije meinETA, pa vam ne bo potrebno misliti na nič. meinETA vas brezplačno obvesti po e-pošti, kdaj je potrebno napolniti zalogovnik za pelete, izprazniti zabojnik za pepel, narediti servis... Z začasnim dostopom inštalaterja do vašega računa meinETA, o katerem odločate popolnoma sami, pa lahko hitreje in cenovno ugodneje odpravite morebitne napake in vzpostavite vnovično delovanje kotla. 


Kako skladiščiti pelete?

Zalogovnik za pelete je lahko oddaljen tudi do 20 m ali do višine dveh nadstropij. Če v hiši ni prostora, lahko zalogovnik postavite tudi v pomožni objekt ali zemeljski rezervoar. Edini pogoj je, da je skladišče suho, da peleti niso izpostavljeni vlagi.


Doziranje pelet s transportnim polžem

Image title


Doziranje pelet s sesalnimi sondami

Image title


Doziranje pelet s peletnim krtom

Image title


Doziranje pelet z modularnim sistemom ETAbox

Image title

Image title


Image title


Investirajte v to, kar je dokazano!

Investirajte v preverjeno kakovost, znanje in izkušnje, ki smo jih vedno pripravljeni deliti z vami. Tako bo vaša odločitev o izbiri najbolj primernega ogrevalnega sistema najboljša in lažja.

Prava odločitev vedno šteje, zato stopite v stik z nami: