Kotli na sekance

Kotel na sekance ETA eHack

  Akcijski letakPovpraševanje

Les - domač in naraven vir energije

Les je dejansko naše najstarejše gorivo, a hkrati tudi najmodernejše. Sodoben razvoj kotlov na sekance - ETA eHack je tako pripomogel k najučinkovitejšemu načini ogrevanja z lesno biomaso. Danes tudi vemo, da ogrevanje s fosilnimi gorivi nima prihodnosti, saj oskrba dolgoročno ni zagotovljena. V popolnem nasprotju pa je les, ki je cenejša, lokalna in trajnostna surovina, poleg tega pa s sodobnim načinom izgorevanja ne obremenjuje ozračja kot fosilna. Kotli na sekance ETA eHack so tako zagotovo dobra naložba v prihodnost.

Kupujete več kot samo kotel

Z odločitvijo za nakup kotla na sekance ETA eHack se odločate tudi za trajnostni razvoj. Podjetje ETA, ne samo, da je usmerjena v nenehen razvoj proizvodov, svojo odgovornost širi tudi na druga področja. Ima polnilnice za električna vozila, ki se napajajo iz lastnega fotovoltaičnega sistema. Skrb za naravo je njihova prioriteta, zato tudi neprestano stremijo k najučinkovitejšim načinom ogrevanja. Zato je kotel na sekance ETA eHack več kot samo kotel, saj s številnimi patenti in najsodobnejšo tehnologijo krmiljenja zagotavlja varčen, učinkovit, zanesljiv in okolju prijazen način ogrevanja.

 • Tip: kotel na sekance ETA eHack

 • Nazivne moči kotla: 20kW, 25kW. 32kW, 45kW, 50kW, 60kW, 70kW, 80kW, 100kW, 110kW, 120kW, 130kW, 140kW, 150kW, 160kW, 170kW, 180kW, 200kW, 220kW, 240kW

 • Popolno izgorevanje se kaže v izredno visokem izkoristku kotla (izkoristek do 94,3%)

 • Kotel je idealen za kmetije in večja podjetja

 • Delovanje kotla je popolnoma avtomatizirano

 • Patentirani številni vgrajeni deli, dajejo kotlu svojo edinstvenost

 • Enostavno upravljanje in spreminjanje parametrov preko velikega zaslonom na dotik

 • Upravljanje kotla je mogoče tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika

 • K kotlu na sekance je možna dogradnja recirkulacije dimnih plinov in izločevalnika trdih delcev

 • Inteligentna tehnika v zgorevalni komori omogoča visoko stopnjo učinkovitosti kotla na sekance in hkrati poskrbi za nizke temperature dimnih plinov

 • Poseben sistem čiščenja toplotnega izmenjevalnika

 • Izjemno velika posoda za pepel, ki jo je možno odvažati s transportnim vozičkom

 • Kotel je opremljen z ogrevalnimi komponentami, ki so potrebne za učinkovito in varčno ogrevanje (lambda sonda, sesalni ventilator, dvig temperature povratka…)  

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Za brezhibno delovanje skrbi servisno-montažerka mreža po celotni Sloveniji


Image title

 Podatkovni list

Merilna poročila skladna s standardom EN 303-5 so dosegljiva na zahtevo.

 • Brezplačen prvi zagon (brez elektro kabliranja)

 • Najsodobnejši regulacijski sistem, ki vam zagotavlja enostavno spreminjanje parametrov preko velikega zaslona na dotik

 • Izredno učinkovito delovanje in visoki izkoristki (do 94,3%)

 • Zagotovljena izjemna varnost s patentiranim enoprekatnim celičnim kolesom

 • Upravljanje in nadzor kotla je lahko tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Po želji vam kotel pošilja tudi e-pošto.

 • 5 let garancije (na vodni del kotla), (na gibljive in električne dele 3 leta)

 • Strokovna podpora od idejne zasnove do izvedbe, z možnostjo brezplačnega ogleda objekta

Image title


Image titleVse na zaslonu:

Kotel na sekance ETA eHack brez dobrega regulacijskega sistema ne bi bil tako učinkovit kot je. Za to skrbi najsodobnejši ETAtouch regulacijski sistem. Brez kakršnega koli doplačila vam vgrajen regulator omogoča krmiljenje dveh ogrevalnih krogov, priprave sanitarne vode z bojlerjem ali modulom za svežo vodo in integracijo sončnih kolektorjev. Če pa želite lahko regulacijski sistem z dodatnimi moduli tudi nadgradite. Vsi kotli na sekance ETA eHAck so serijsko opremljeni s priključkom LAN. Če kotel povežete z omrežjem ga lahko krmilite tudi preko računalnika, tablice ali pametnega telefona.


Image titleKo je varnost na prvem mestu - patentiran enoprekatni kanal celičnega kolesa

Patentiran enoprekatni kanal celičnega kolesa zagotavlja popolno zaporo med zgorevalno komoro in zalogovnikom goriva. Tako v sistem doziranja sekancev ne more vstopiti vroč plin iz zgorevalne komore s čimer se prepreči nevarnost požara.

Patentirano enoprekatno celično kolo je podjetje ETA razvilo samo. Prevzame lahko grobe sekance P31S (prej G50). Ker isti motor poganja enoprekatni kanal celičnega kolesa in dozirni polž je poraba moči minimalna.Image title


Inteligentna tehnika v zgorevalni komori

Gorivo se iz strani dozira na segmentno vrtljivo rešetko. Šamotna zgorevalna komora z usmerjenim dovodom zraka zagotavlja visoko temperaturo zgorevanja in s tem idealen izkoristek goriva. Segmentna rešetka se zavrti za 360°, ko material povsem izgori. Vsi tujki, žeblji, kamni padejo na polž za pepel, ki se nahaja spodaj. S  pomočjo patentiranega strgala, ki se nahaja nad zgorevalno komoro se pepel povsem samodejno odstrani, kar še dodatno poveča učinkovitost kotla.  

Zaščita pred čezmernim polnjenjem

To je pomemben varnosti ukrep, ki skrbi, da v zgorevalni komori ni nikoli več goriva, kot ga lahko izgori. Tudi, če je kotel hladen ali pa uporabljen moker, težko vnetljiv material ne pride do prenapolnitve kotla. Senzorsko krmiljeno uravnavanje žerjavice vedno poskrbi za pravilno količino goriva. To je še posebej velika prednost pri alternativnih gorivih, kot so peleti ali zelo suhi sekanci.

Vedno čist izmenjevalnik zagotavlja najboljši izkoristek

Toplotni izmenjevalnik v kotlu na sekance ETA eHack se popolnoma avtomatsko čisti. Posebni sistem čiščenja toplotnega izmenjevalnika zagotavlja vedno čiste stene toplotnega izmenjevalnika in hkrati skrbi, da lebdeči pepel prosto vrtinčno pade navzdol. Padajoči pepel se zbira na dnu kotla, od koder se s posebnim sistemom premikajočih se tal pomika proti transportnemu polžu za pepel. Tako ostane toplotni izmenjevalnik vedno čist. Zato ETA kotli na sekance dosegajo izredno visoke izkoristke, hkrati pa so minimizirani intervali vzdrževanja in posledično tudi stroški za čiščenje in servisiranje kotla.  

Izločevalnik delcev – premišljeno izkoriščen naravni pojav

S pomočjo elektrode v izpušnem kanalu se delci, ki lebdijo v izpušnih plinih, naelektrijo in ionizirajo. Usedejo se na notranjo steno izločevalnika, zaradi česar več ne morejo z izpušnimi plini uhajati skozi dimnik. Izločevalnik se med odpepeljevanjem čisti povsem samodejno. Prah pa se skupaj s preostalim pepelom transportira v zaboj za pepel. Z 80-85% izločevalno stopnjo izločevalnik tudi pri slabem gorivu poskrbi za nizke emisije prahu in to pri minimalni porabi električnega toka. Izločevalnik delcev je mogoče vgraditi naknadno.


Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Image title


Investirajte v to, kar je dokazano!

Investirajte v preverjeno kakovost, znanje in izkušnje, ki smo jih vedno pripravljeni deliti z vami. Tako bo vaša odločitev o izbiri najbolj primernega ogrevalnega sistema najboljša in lažja.

Prava odločitev vedno šteje, zato stopite v stik z nami: